close icon

Newsletter forma


Online prijava


  • facebook chalk icon
  • facebook chalk icon
  • facebook chalk icon

Držićeva 5/1 (kod Vukovog spomenika), 011 2401 581, 069 240 15 81

Bul. Mihajla Pupina 10/E (YUBC), Novi Beograd, 069 2401 581

Mađarski jezik - kako do mađarskog pasoša?

Mađarski jezik - kako do mađarskog pasoša?

Mađarski jezik je službeni jezik Republike Mađarske, dela Vojvodine, Rumunije i Slovenije. Govori se u delovima Slovačke, Ukrajine, Hrvatske i Austrije. Pripada ugro-finskoj grupi uralskih jezika. Mađarski govori 14,5 miliona ljudi.
Mađarski jezik je lep i melodičan ali je gramatički dosta komplikovan i priličan je izazov učiti ga. On je i potreba jer je Mađarska naša susedna zemlja sa kojom imamo razvijene ekonomske i političke veze. Osim toga, veliki broj Mađara živi u Srbiji.

Poznavajući ovaj jezik mogu vam biti otvorena radna mesta prevodioca ili osobe koja podučava ovaj jezik. Također, u pograničnim oblastima mađarski jezik može biti potencijalan uslov za dobijanje posla usled potrebe da se usluže ljudi kojima je on maternji jezik.

MAĐARSKO DRŽAVLJANSTVO, KAKO GA STEĆI?

Prema zakonu Republike Mađarske, koji je stupio na snagu 1. januara 2011. godine, sva zainteresovana lica, dakle i naši građani, koji mogu dokazati mađarsko poreklo putem krštenica, mogu aplicirati za dobijanje dvojnog - mađarskog državljanstva, a samim tim i mađarskog (EU) pasoša!

Osim krštenice, za dobijanje državljanstva potrebno je znati i mađarski jezik.

Kada sakupite svu potrebnu dokumentaciju, treba da tražite termin u Ambasadi Mađarske u Beogradu ili u Generalnom konzulatu u Subotici. Kad vam dodele termin, idete na razgovor kod službenika ambasade. Oni procenjuju vašu dokumentaciju i, naravno, znanje jezika. Ne postoji neki poseban test znanja mađarskog jezika, već samo razgovor koji traje do 30 minuta, naravno, na mađarskom. Ako je sve u redu, službenik preuzima Vašu dokumentaciju i pozvaće vas za najviše šest meseci na svečanu dodelu državljanstva uz polaganje zakletve! Nakon toga predajete zahtev za pasoš, što je već potpuna formalnost. Dobijate ga u vrlo kratkom roku!

LnG Education, škola stranih jezika organizuje nastavu mađarskog jezika u grupama, kao i individualne časove.  24 dvočasa  su sasvim dovoljna da bi se polaznik spremio za razgovor  u ambasadi.

Fond časova: 24 dvočasa,
Dužina trajanja kursa: 12,8 ili 5 nedelja
Tempo rada: 2,3, ili 4 puta nedeljno
Cena: 13 500 dinara - ceo kurs

Individuani časovi mađarskog jezika: 1600 dinara / dvočas
Nazad na aktuelnosti

Newsletter

Sve naše akcije, popusti i aktuelnosti u Vaš inbox. Budite obavešteni o svemu što lngeducation nudi.

Prijavi se!

Online prijava

Brzo, lako i jednostavno. Prijavite se na bilo koji kurs stranog jezika u našoj školi. Upis je u toku!

Prijavi se!