close icon

Newsletter forma


Online prijava


  • facebook chalk icon
  • facebook chalk icon
  • facebook chalk icon

Držićeva 5/1 (kod Vukovog spomenika), 011 2401 581, 069 240 15 81

Bul. Mihajla Pupina 10/E (YUBC), Novi Beograd, 069 2401 581

Kurs slovenačkog jezika

Slovenački jezik

Slovenački jezik (slovenski jezik, slovenščina) je maternji jezik oko dva miliona Slovenaca u Republici Sloveniji, gde je službeni jezik, te pripadnika slovenske manjine u Austriji, Italiji, Hrvatskoj i Mađarskoj. Broj slovenskih emigranata u Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji se procenjuje na oko 400.000. S obzirom na broj govornika ima veliki broj dijalekata (oko 40).
Kurs slovenačkog jezika LNG Education škole Vam omogućava da savladate književni slovenački jezik, standard koji svi maternji govornici razumeju.

Slovenački
je južnoslovenski jezik i jedan od retkih jezika (od savremenih indoevropskih jezika je to još samo lužičko srpski) koji je u potpunosti sačuvao dvojinu. Jedan je od zvaničnih jezika Evropske unije.
Maternjim govornicima drugih slovenskih jezika će učenje slovenačkog biti olakšano, zbog već poznatog padežnog sistema i sličnosti u vokabularu, dok je dvojina ta koju tipično govornici svih jezika teže usvajaju.

LNG Education škola stranih jezika
koristi interaktivnu metodu, prilagođenu i mlađim i starijim polaznicima. Metoda podrazumeva upotrebu jezika već od prvog časa, sa naglaskom na usmenu komunikaciju, kako polaznici ne bi došli u situaciju pasivnog znanja jezika.

U okviru nastave slovenačkog jezika organizuje se nastava na tri nivoa
(A: osnovna upotreba jezika (A1 i A2), B: samostalna upotreba jezika (B1 i B2) i C: kompletna upotreba jezika).

Kurs slovenačkog
se održava u manjim grupama, do pet polaznika, radi sticanja brže i lakše komunikacione samostalnosti prilikom upotrebe ovog jezika, a pored pisanog, podrazumeva i audio i video materijal. Nastavu drže stručni profesori slovenačkog jezika i bilingvalne kolege.

Fond časova:48
Tempo rada: 2 ili 3 puta nedeljno
Trajanje časa:90 minuta

Newsletter

Sve naše akcije, popusti i aktuelnosti u Vaš inbox. Budite obavešteni o svemu što lngeducation nudi.

Prijavi se!

Online prijava

Brzo, lako i jednostavno. Prijavite se na bilo koji kurs stranog jezika u našoj školi. Upis je u toku!

Prijavi se!