close icon

Newsletter forma


Online prijava


  • facebook chalk icon
  • facebook chalk icon
  • facebook chalk icon

Držićeva 5/1 (kod Vukovog spomenika), 011 2401 581, 069 240 15 81

Bul. Mihajla Pupina 10/E (YUBC), Novi Beograd, 069 2401 581

Mađarski jezik

Mađarski jezik je službeni jezik Republike Mađarske, dela Vojvodine, Rumunije i Slovenije. Govori se u delovima Slovačke, Ukrajine, Hrvatske i Austrije. Pripada ugro-finskoj grupi uralskih jezika. Mađarski govori 14,5 miliona ljudi.
Mađarski jezik je lep i melodičan ali je gramatički dosta komplikovan i priličan je izazov učiti ga. On je i potreba jer je Mađarska naša susedna zemlja sa kojom imamo razvijene ekonomske i političke veze. Osim toga, veliki broj Mađara živi u Srbiji.

Poznavajući ovaj jezik mogu vam biti otvorena radna mesta prevodioca ili osobe koja podučava ovaj jezik. Također, u pograničnim oblastima mađarski jezik može biti potencijalan uslov za dobijanje posla usled potrebe da se usluže ljudi kojima je on maternji jezik.

MAĐARSKO DRŽAVLJANSTVO, KAKO GA STEĆI?

Prema zakonu Republike Mađarske, koji je stupio na snagu 1. januara 2011. godine, sva zainteresovana lica, dakle i naši građani, koji mogu dokazati mađarsko poreklo putem krštenica, mogu aplicirati za dobijanje dvojnog - mađarskog državljanstva, a samim tim i mađarskog (EU) pasoša!

Uslovi za dobijanje mađarskog državljanstva:

1.Dokaz da su vaši preci rođeni na teritoriji tadašnje Mađarske do 1921. godine. Uslove ispunjavaju i oni kojima su preci rođeni u Bačkoj od 1941. do 1945. godine, kada je prilikom podele Jugoslavije ona pripala tadašnjoj Mađarskoj.

2. Srednji nivo znanja mađarskog jezika

Dakle, osim krštenice, za dobijanje državljanstva potrebno je znati i mađarski jezik.

Kada sakupite svu potrebnu dokumentaciju, treba da tražite termin u Ambasadi Mađarske u Beogradu ili u Generalnom konzulatu u Subotici. Kad vam dodele termin, idete na razgovor kod službenika ambasade. Oni procenjuju vašu dokumentaciju i, naravno, znanje jezika. Ne postoji neki poseban test znanja mađarskog jezika, već samo razgovor koji traje do 30 minuta, naravno, na mađarskom. Ako je sve u redu, službenik preuzima Vašu dokumentaciju i pozvaće vas za najviše šest meseci na svečanu dodelu državljanstva uz polaganje zakletve! Nakon toga predajete zahtev za pasoš, što je već potpuna formalnost. Dobijate ga u vrlo kratkom roku!

LnG Education, škola stranih jezika organizuje nastavu mađarskog jezika u grupama sa max 5 polaznika, kao i individualne časove. 24 dvočasa  su dovoljna da bi se polaznik spremio za razgovor  u ambasadi.

Fond časova: 24 dvočasa,
Dužina trajanja kursa: 12 ili 8 nedelja
Tempo rada: 2 ili 3 puta nedeljno
Cena: 13 500 dinara - ceo kurs

Individualni časovi mađarskog jezika: 1700 dinara / dvočas; popust na paket od 5 časova 8000 dinara.

Kurs mađarskog za polaznike sa predznanjem

Učili ste mađarski jezik, ali ste napravili pauzu? Želite da dobijete mađarsko državljanstvo, ali niste sigurni u sebe i svoje znanje? Vraćeni ste sa razgovora ili vam traže dopunu?

Nemojte da bacite uloženo vreme, energiju i novac. Imamo kurs mađarskog koji će vam pomoći da se prisetite svega što ste naučili i dopunite svoje znanje.

Nastava se održava dva puta nedeljno u trajanju od 90 minuta, a kurs traje dva meseca (8 nedelja).

U toku kursa naučićete reči i fraze koje će vam koristiti kako na intervjuu, tako i u svakodnevnom životu, a to će vam omogućiti da lako komunicirate na mađarskom, razumete i tečno odgovorite na postavljena pitanja.

Pre upisa na kurs, potrebno je proveriti vaš nivo znanja. Pozovite školu i zakažite razgovor sa profesorom. Nakon toga ćemo se dogovoriti oko početka nastave.

Cena ovakvog kursa je 10 000 dinara.

 

Newsletter

Sve naše akcije, popusti i aktuelnosti u Vaš inbox. Budite obavešteni o svemu što lngeducation nudi.

Prijavi se!

Online prijava

Brzo, lako i jednostavno. Prijavite se na bilo koji kurs stranog jezika u našoj školi. Upis je u toku!

Prijavi se!