close icon

Newsletter forma


Online prijava


 • facebook chalk icon
 • facebook chalk icon
 • facebook chalk icon

Držićeva 5/1 (kod Vukovog spomenika), 011 2401 581, 069 240 15 81

Bul. Mihajla Pupina 10/E (YUBC), Novi Beograd, 069 2401 581

TOEFL i IELTS

TOEFL – Test of English as a Foreign Language

se koristi za proveru znanja engleskog jezika govornika kojima engleski jezik nije maternji jezik. Potreban je za upis na studije u SAD-u, kao i za konkurisanje na mnoge međunarodne programe za dobijanje stipendija, a široko je prihvaćen i na evropskim institucijama visokog obrazovanja. Fakulteti u Americi sami određuju broj bodova potreban za upis, a prosečan broj bodova koji se traži podrazumeva visok nivo znanja engleskog jezika i ujednačeno vladanje svim jezičkim veštinama.

TOEFL iBT se polaže na kompjuteru u ispitnom centru preko Internet veze.

Test se sastoji od četri dela:

 •  Reading
 •  Listening
 •  Speaking
 •  Writing

Za Listening i Speaking deo testa koriste se slušalice sa mikrofonom. Test traje oko 4 sata sa jednom pauzom od 10 minuta.

TOEFL ispit se polaže nekoliko puta mesečno na više lokacija u Srbiji, a centri se nalaze u Beogradu, Subotici i Nišu.  Raspored ispita možete proveriti na sajtu www.toefl.org. Potrebno je prijaviti se bar dva meseca ranije da biste obezbedili sebi mesto. Cena ispita je $180. Kandidati će rezultate moći da vide na Internetu 15 radnih dana posle polaganja ispita, a kopije rezultata će primati i putem pošte. Na ispitu je moguće osvojiti od 0 do 120 poena, s tim da svaki deo (čitanje, slušanje, govor i pisanje) donosi od 0 do 30 poena.

PRIPREMA ZA POLAGANJE TOEFL ISPITA

Da biste saznali koliko će trajati vaša priprema za TOEFL test, potrebno je da uradite test za proveru znanja iz engleskog jezika. Pored toga, bilo bi dobro da proverite i koji broj poena fakultet koji ste izabrali traži (maksimum je 120, uobičajeno je da  fakulteti zahtevaju između 70 i 90 poena). Test možete uraditi u LnG školi stranih jezika između 15 i 20 h radnim danom, a rezutate ćemo vam reći istog dana. Od vašeg predznanja i broja poena koji se zahteva za upis na fakultet zavisi broj časova potrebnih za pripremu TOEFL ispita. Zajedno ćemo napraviti plan rada da na ekonomičan način iskoristimo vaše vreme.

Detaljniji pregled pripreme kroz delove testa:

 • Slušanje (Listening) – upoznavanje sa veštinama i strategijama za uspešno rešavanje zadataka u delu testa koji se odnosi na slušanje, uz korištenje originalnih materijala snimljenih na CD-u.
 • Čitanje (Reading) – temeljna priprema za uspešan pristup tekstovima tipičnim za TOEFL iBT, vežbanje svih vrsta pitanja u ovom delu testa
 • Pisanje (Writing) – upustva, vežbanje i individualni pristup pisanju eseja, upoznavanje sa korisnim vokabularom i gramatičkim strukturama odnosno pravilnom organizacijom teksta potrebnom za dobar rezultat u ovom delu testa
 • Govor (Speaking) – usavršavanje govornog engleskog jezika kako bi se zadacima u ovom delu testa pristupilo što jasnije i uspešnije. Organizacija usmenog odgovora u jezičkom i sadržajnom smislu.

Također se uči vođenje beleški u delovima testa koji se odnose na slušanje, govor i pisanje.

Cena individualnog časa (90min.): 1800 RSD

Newsletter

Sve naše akcije, popusti i aktuelnosti u Vaš inbox. Budite obavešteni o svemu što lngeducation nudi.

Prijavi se!

Online prijava

Brzo, lako i jednostavno. Prijavite se na bilo koji kurs stranog jezika u našoj školi. Upis je u toku!

Prijavi se!