Mađarski jezik za državljanstvo – kako do mađarskog pasoša?

Mađarski pasoš. Mađarski jezik. Kurs mađarskog jezika za sticanje državljanstva.

Mađarski pasoš.

Mađarski jezik je službeni jezik Republike Mađarske, dela Vojvodine, Rumunije i Slovenije. Govori se u delovima Slovačke, Ukrajine, Hrvatske i Austrije. Pripada ugro-finskoj grupi uralskih jezika. Mađarski jezik govori 14,5 miliona ljudi.
Mađarski jezik je lep i melodičan ali je gramatički dosta komplikovan i priličan je izazov učiti ga. On je i potreba jer je Mađarska naša susedna zemlja sa kojom imamo razvijene ekonomske i političke veze. Osim toga, veliki broj Mađara živi u Srbiji. Poznavajući ovaj jezik mogu vam biti otvorena radna mesta prevodioca ili osobe koja podučava ovaj jezik. Također, u pograničnim oblastima mađarski jezik može biti potencijalan uslov za dobijanje posla usled potrebe da se usluže ljudi kojima je on maternji jezik.

Mađarski jezik za državljanstvo. Kako steći mađarsko državljanstvo?

Prema zakonu Republike Mađarske, koji je stupio na snagu 1. januara 2011. godine, sva zainteresovana lica, dakle i naši građani, koji mogu dokazati mađarsko poreklo putem krštenica, mogu aplicirati za dobijanje dvojnog – mađarskog državljanstva, a samim tim i mađarskog (EU) pasoša. Osim krštenice, za dobijanje državljanstva potrebno je znati i mađarski jezik.
Kada sakupite svu potrebnu dokumentaciju, treba da tražite termin u Ambasadi Mađarske u Beogradu ili u Generalnom konzulatu u Subotici. Kad vam dodele termin, idete na razgovor kod službenika ambasade. Oni procenjuju vašu dokumentaciju i, naravno, znanje jezika. Ne postoji neki poseban test znanja mađarskog jezika, već samo razgovor koji traje do 30 minuta, naravno, na mađarskom jeziku. Ako je sve u redu, službenik preuzima Vašu dokumentaciju i pozvaće vas za najviše šest meseci na svečanu dodelu državljanstva uz polaganje zakletve! Nakon toga predajete zahtev za pasoš, što je već potpuna formalnost. Dobijate ga u vrlo kratkom roku!

LnG Education, škola stranih jezika organizuje kurs mađarskog jezika u grupama, kao i individualne časove.

Fond časova: 24 dvočasa,
Dužina trajanja kursa: 12 nedelja. O kursu mađarskog jezika za državljanstvo možete više pročitati ovde
Tempo rada: 2 puta nedeljno
Cena: 21 000 dinara – ceo kurs, plaćanje je moguće u 3 rate.
Individualni časovi mađarskog jezika: 2500 dinara / dvočas

Do mađarske ambasade možete ovim linkom.
Ukoliko želite da upišete kvalitetan kurs mađarskog jezika i steknete mađarsko državljanstvo, klikom na donje dugme možete se prijaviti na kurs mađarskog jezika u LnG Education centru.

mađarski jezik