Kurs slovenačkog jezika

Ljubljana. Slovenački jezik. Kurs slovenačkog jezika

Ljubljana. Kurs slovenačkog jezika

Slovenački jezik (slovenski jezik, slovenščina) je maternji jezik oko dva miliona Slovenaca u Republici Sloveniji, gde je službeni jezik. Slovenački jezik govore i pripadnici slovenačke manjine u Austriji, Italiji, Hrvatskoj i Mađarskoj. Broj slovenačkih emigranata u Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji se procenjuje na oko 400.000. S obzirom na broj govornika ima veliki broj dijalekata (oko 40).

Slovenački jezik
je južnoslovenski jezik i jedan od retkih jezika (od savremenih indoevropskih jezika je to još samo lužičko srpski) koji je u potpunosti sačuvao dvojinu. Jedan je od zvaničnih jezika Evropske unije.

Slovenački jezik. Kurs slovenačkog jezika u LnG Education školi stranih jezika

Kurs slovenačkog jezika u LnG Education školi Vam omogućava da savladate književni slovenački jezik, standard koji svi maternji govornici razumeju.
Maternjim govornicima drugih slovenskih jezika će učenje slovenačkog biti olakšano. Razlog su već poznati  padežni sistem i sličnosti u vokabularu, dok je dvojina ta koju tipično govornici svih jezika teže usvajaju.

LnG Education škola stranih jezika koristi interaktivnu metodu, prilagođenu i mlađim i starijim polaznicima. Metoda podrazumeva upotrebu jezika već od prvog časa, sa naglaskom na usmenu komunikaciju, kako polaznici ne bi došli u situaciju pasivnog znanja jezika.

Kurs slovenačkog jezika se održava u manjim grupama, do pet polaznika, radi sticanja brže i lakše samostalnosti u komunikaciji. Pored pisanog, podrazumeva se i audio i video materijal. Nastavu drže stručni profesori slovenačkog jezika i bilingvalne kolege. Osim u grupama 3-5 polaznika, kurs slovenačkog jezika organizujemo i u mini grupama od dva polaznika (poluindividualna nastava). Nudimo Vam i individualne časove slovenačkog jezika.

U okviru nastave slovenačkog jezika, imamo tri nivoa:

Osnovna upotreba jezika – kurs slovenačkog jezika početni nivo (A1 i A2)

Ovaj kurs namenjen je potpunim početnicima i podrazumeva sticanje osnovnih znanja potrebnih za svakodnevnu komunikaciju. Teme su vezane za osnovne dnevne aktivnosti, hranu, odeću, snalaženje u prostoru i slično. Nakon završetka kursa, polaznici razumeju uobičajene reči i mogu da predstave sebe, svoju porodicu, posao na jednostavan način. Razumeju izvorne govornike ukoliko pričaju sporije i imaju razgovetan izgovor. Stvorena je osnova za dalje usavršavanje slovenačkog jezika.

Kurs slovenačkog jezika A1 / A2

KursCenaCena sa popustomStudenti / članovi iste porodice
Standardni kurs17 000 RSD15 500 RSD (5500 RSD x 3)15 300 RSD (5100 RSD x 3)
Mini grupa24 000 RSD 18 900 RSD (6300 RSD x 3)-----
Individualni časovi1700-2500 RSD 8500 RSD - blok od min 5 časova-----
  • Tempo rada: 2 puta nedeljno po 90 minuta
  • Vreme održavanja kursa: poslepodnevni / večernji termini radnim danima ili vikend kurs slovenačkog jezika
  • Fond časova: 42 časa (21 čas x 90 minuta)
  • Trajanje kursa: 10 nedelja
  • Veličina grupe: 3-5 polaznika ili mini grupa od dva polaznika

Samostalna upotreba jezika – kurs slovenačkog jezika srednji nivo (B1 i B2)

Nakon završenog srednjeg nivoa, polaznici razumeju kompleksnije tekstove preuzete iz npr. dnevnih novina i mogu da se nepripremljeni upuste u razgovor o svakodnevnim temama. Razgovor sa izvornim govornicima uglavnom teče neometano i bez većih poteškoća. Na ovom nivou, akcenat je na proširivanju rečnika, tako da polaznici uče kako da pišu složenije tekstove na niz različitih tema i kako da jezički izraze prednosti i mane rešenja problemskih situacija. Smatra se da su nakon završenog B2 nivoa polaznici samostalni u upotrebi jezika. B2 nivo znanja slovenačkog jezika tražiće Vam ako se odlučite za osnovne ili postdiplomske studije na slovenačkom jeziku kao i za sva ostala stručna usavršavanja.

  • Tempo rada: 2 puta nedeljno po 90 minuta
  • Vreme održavanja kursa: poslepodnevni / večernji termini radnim danima ili vikend kurs slovenačkog jezika
  • Fond časova: 48 časova (24 časa x 90 minuta)
  • Trajanje kursa: 12 nedelja
  • Veličina grupe: 3-5 polaznika ili mini grupa od dva polaznika

Upis na kurs slovenačkog jezika je u toku! Prijaviti se možete klikom na donje dugme

slovenački jezik
Slovenija. Bled. Kurs slovenačkog jezika.

Slovenija. Bled. Kurs slovenačkog jezika.