Naučite engleski ili neki drugi strani jezik lako i brzo. Saznajte kako.

naučite engleski jezik lako i brzo

Naučite engleski jezik. Ako bi učenje engleskog jezika ili nekog drugog stranog jezika postalo jednostavno i zabavno, da li biste se lakše odlučili da krenete da učite neki novi jezik?
Našli smo sedam načina koji nam pomoći da učenje stranog jezika postane zabavno i lako i istovremeno vam pomogne da nađete bolji posao. Evo kako da lako i brzo naučite engleski jezik, ili neki drugu koji želite:

1. Odaberite jezik koji zaista volite
Nemojte birati španski ili francuski jezik zato što je to jezik kojeg svi uče. Ako ćete se zaista uložiti u nešto trebalo bi da to zaista i volite. Gde ste oduvek želeli da otputujete? Crveni trg u Moskvi? Kanali Venecije? Ajfelov toranj u Parizu? Berlin? Šta je ono što Vas privlači?
Ako je to Italija, počnite da planirate put u Rim, Veneciju ili na Siciliju.

2. Učite jezik u malim grupama
U grupama do pet kandidata uvek će biti dovoljno vremena da svi aktivno učestvuju u konverzaciji na času. Koliko je realno to očekivati u grupama od deset kandidata? Osim što je kvalitetniji rad, u manjoj grupi ljudi se osećaju opuštenije, lakše uspostavljaju kontakt sa ostalim članovima grupe i tako razbijaju svoje jezičke blokade.

3. Koristite svoje slobodno vreme da gledate filmove
Iako većinu vremena možda provodite tražeći bolji posao ili radeći na drugim veštinama, pauze su i te kako potrebne.
Ako ste odabrali italijanski jezik, gledajte italijanski filmove i serije. Ako je ponuda ovih filmova tanka, otiđite do video kluba, kulturnog centra i iznajmite neki od filmova na ovom jeziku.

4. Otkrivajte novu muziku
Svi znamo kako to izgleda kada nas je neko iznervirao pa smo pod stresom od ranog jutra, a onda odjednom čujemo zvuke omiljene pesme na nekoj radio stanici, u kafiću ili kolima koja upravo prolaze. Ovo je ono što nam odmah podiže raspoloženje.
Otiđite na MTV website zemlje čiji jezik učite – npr. MTV.it, ako učite italijanski jezik i pogledajte koje pesme imaju. Onda neke od ovih imena možete pronaći i na YouTube – u. Iako u početku nećete razumeti gotovo ništa, osetićete ritam, zvuk i energiju jezika koji učite.

5. Četujte sa native speaking govornikom
Otiđite na sajtove kao što je npr.Italiki i nađite ljude sa kojima ćete se jezički razmenjivati. Pronađite nekoga kome je italijanski jezik maternji a želi da uči npr. srpski ili engleski jezik. Pogledajte postove, razmenite nekoliko postova, a kada se bolje upoznate možete četovati ili se čuti preko Skype-a ili sličnog programa.
Možda će vam u početku biti malo neobično dok ne upoznate dotičnu osobu, ali možda ste upravo pronašli novog prijatelja.

6. Jedite hranu zemlje čiji jezik učite
Pronađite recepte na italijanskom ili engleskom jeziku i spremite neko karakteristično jelo. Tako ćete naučiti reči vezane za hranu koje svako treba da zna i još više se približiti narodu čiji jezik učite.

7. Otputujte u zemlju čiji jezik učite
Kada ostvarite direktan kontakt sa zemljom i narodom čiji jezik izučavate i shvatite da ste zaista napredovali u učenju jezika, da se lako snalazite i razumete tu sredinu, da se osećate kao deo nje, Vaša ljubav i motivacija će još više skočiti, a dalje učenje jezika postati još lakše.

Ovih sedam saveta će Vam proces učenja jezika olakšati i učiniti zanimljivim, a kad jednom naučite strani jezik, prozori, vrata i kapije će se otvarati.
Možda sezonski posao u Italiji, ili ćete tako dobro naučiti engleski jezik da ćete moći čak i da ga predajete npr. u Engleskoj ili nekoj drugoj zemlji strancima? Ko zna?
U toku učenja novog jezika možda otkrijete da posao kojeg trenutno radite nije ono što želite.
Možda je baš ovo početak nečeg novog. Nećete znati dok ne nepravite prvi korak. Izaberite jezik, uživajte u kulturi tog naroda i neka se vrata sama otvaraju!
LnG škola stranih jezika – Mi na Facebook-u