Kurs grčkog jezika / Kurs turskog jezika

Kurs grčkog jezika. Akropolj. Atina. Grčki jezik.

Kurs grčkog jezika. Akropolj. Atina. Grčki jezik. Škola stranih jezika. Mi na Facebook-u.

Grčki jezik je indoevropski jezik, jedan od najstarijih živih evropskih jezika. Grčko pismo se zove alfabet i broji 24 slova. Alfabet se koristi  oko 2800 godina i osnova je ostalih evropskih pisama (latinice i ćirilice).  Mnoge reči koje se danas koriste u svakodnevnom govoru u mnogim evropskim jezicima, a uglavnom su vezane za umetnost, nauku i kulturu, potiču iz baš grčkog jezika.

Grčki jezik se uči iz nekoliko razloga:

 • Poslovna saradnja sa ovom zemljom. Grci uglavnom pričaju engleski jezik, ali će, verujte, izuzetno ceniti znanje grčkog jezika. Imaćete prednost u odnosu na ljude koji ne pričaju grčki jezik.
 • Zaposlenje u nekoj od grčkih kompanija u Srbiji. Ima dosta grčkih preduzeća, banaka i korporacija koje posluju u Srbiji. I oni će znati ceniti ako pored engleskog govorite i grčki jezik.
 • Studije u Grčkoj. Sve je više naših studenata koji se odlučuju na studije u ovoj zemlji, Atina ili Solun, svejedno. Iako je većinu studijskih programa moguće pratiti na engleskom, naučite grčki svakako.
 • Brak i porodične veze između Srbije i Grčke nisu retkost pa su naši polaznici često puta porodično povezani sa ovom zemljom.
Posejdon. Grčki jezik.

Posejdon. Grčki jezik.

Grčki jezik. Kurs grčkog jezika u LnG Education centru.

Grčki jezik u LnG Education centru možete učiti kroz:

 • Standardni kurs grčkog jezika.
 • Poluindividualnu nastavu grčkog jezika.
 • Individualnu nastavu grčkog jezika.

Standardni kurs grčkog jezika

 • Ide u tempu dva puta nedeljno po 90 minuta.
 • Standardni kurs grčkog jezika traje 10 nedelja.
 • Radimo po najsavremenijim konverzacijskim metodama Atinskog Univerziteta koji su osmišljeni za strance. Od prvog trenutka navodimo vas da govorite na grčkom jeziku. Tako maksimalno aktivirate kako prethodno, tako i tek stečeno znanje.
 • Zahvaljujući malim grupama, sa po maksimum pet polaznika, aktivno učestvujete u nastavi, a sam predavač ima dovoljno vremena da se posveti svakom pojedincu.
 • Časovi su dinamični, interaktivni i tematski zanimljivi, uz osnovni cilj da se grčki jezik progovori što pre.
 • Nastava je obogaćena dodatnim vežbama, didaktičkim i video materijalom.
 • Kad završite kurs grčkog jezika, radićete završni test i dobiti sertifikat na srpskom i grčkom jeziku. Nakon ovoga možete nastaviti učenje grčkog jezika i preći na sledeći nivo.

Zbog posla, nepredviđenih obaveza ili promenjivog rasporeda veliki broj naših polaznika se odlučuje za:
– rad u mini grupi od dva polaznika (poluindividualna nastava grčkog jezika) i
– individualni časovi grčkog jezika.

Grčki jezik-mini grupa od dva polaznika

Za mini grupu se najčešće odlučuju članovi porodice ili bračni partneri, ponekad i kolege sa posla koji ne mogu ili ne žele da se prilagođavaju radu u grupi.
Nastava ide u tempu dva ili tri puta nedeljno po 90 minuta u dogovoru sa polaznicima.
Kurs u tempu dva puta nedeljno traje 10 nedelja (fond časova: 21 x 90 minuta).

Grčki jezik-individualni časovi grčkog jezika

Individualni časovi grčkog jezika su ono na šta se odlučuje veliki broj polaznika. Tempo rada i sam rad prilagođavaju se Vama i Vašoj brzini savladavanja gradiva. Ovde imate dve mogućnosti učenja grčkog jezika;
– standardni program učenja
-tailor-made, odnosno kurs rađen po Vašoj meri. Ovde uključujemo teme koje su vezane za Vaš posao, studije ili interesovanja. Prati se brzina kojom napredujete i u dogovoru sa Vama se unose dodatni sadržaji i aktivnosti kako biste što brže i prirodnije savladali grčki jezik.
Cena individualne nastave grčkog jezika zavisi od nivoa učenja jezika kao i od toga da li dolazite u školu ili profesori dolaze kod Vas kući / na posao.

Kurs grčkog jezika

KursCenaCena sa popustomStudenti / članovi iste porodice
Standardni kurs24 000 RSD19 000 RSD (7000 RSD x 3)18 000 RSD (6000 RSD x 3)
Mini grupa od dva polaznika27 000 RSD24 000 RSD (8000 RSD x 3)---
Individualna nastava2000-2500 RSD12 500 RSD blok od min 5 časova---
 • tempo rada: 2 puta nedeljno po 90 minuta
 • vreme održavanja kursa: poslepodnevni / večernji časovi radnim danima ili vikend kurs grčkog jezika
 • fond časova: 42 časa (21 x 90 minuta)
 • trajanje kursa: 10 nedelja
 • početak kursa: upis u toku

Želite da se prijavite na kurs grčkog jezika? Pozovite školu ili kliknite na donje dugme!

grčki jezik

 

Kurs turskog jezika

Turska. Želite da učite turski jezik?

Turska je zemlja koja se nalazi na dva kontinenta, najvećim delom nalazi se na Anadolijskom poluostrvu, u zapadnoj Aziji i manjim delom u jugoistočnoj Evropi na Balkanskom poluostrvu.
Deo Turske koji se nalazi u Evropi, naziva se Istočna Trakija i ona je moreuzima Bosforom i Dardaneli, kao i Mramornim morem odvojena od Anadolije.
Turska je danas veoma popularna turistička destinacija, a Istanbul važi za jedan od ekonomski najrazvijenijih gradova na svetu sa bogatom istorijom.
Istanbul (Konstantinopolj, Carigrad) je po veličini najveći grad u Turskoj kao i peti po redu grad u svetu, ali glavni grad Turske je Ankara, i to od 1923. godine. Ankara je veoma važan grad Turske i zbog ukrštanja svih magistralnih i železničkih puteva Anadolije.
Turci su sve do 1928. godine koristili arapsko pismo, nakon što je Mustafa Kemal Ataturk, otac turske nacije, izvršio reformu.
U prvoj fazi učenja, turski uopšte nije težak za učenje zato što se susrećemo sa rečima koje koristimo u srpskom jeziku. Te reči nazivamo turcizmima zato što su preuzete iz turskog jezika ( jok, hajde, jorgan, jastuk, džep…)
Polaznicima će biti lakše samim tim što mogu da se poistovete sa jezikom, ali nažalost, samo sa znanjem turcizama ne može se uspostaviti ni elementarna komunikacija zato što ne postoje glagolski oblici, padežne sintagme i pomoćne reči za povezivanje rečenice.
Turski je aglutinativan jezik što znači da može da primi nastavke na koren reči.
Avrupa-lı-laş-tır-ı-ver-il-e-me-ye-bil-en-ler-den-miş-siniz.
-Vi ste izgleda jedni od onih koji ne mogu da se brzo evropeiziraju.
A najduža reč ima čak 70 nastavaka! Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine.
– Kao da ste od onih koje nećemo moći lako ubediti da postanu neko ko stvara neuspešne.
Red reči u rečenici je potpuno suprotan od onog u srpskom jeziku.
Turski jezik je sve popularniji u Srbiji. Najvećim delom zbog turskih serija, kao i turista i velikog broja turskih firmi i kompanija.
Prema proračunima, oko 250 miliona ljudi govori turski jezik u 35 zemalja širom sveta što ga može svrstati u jedan od najviše korišćenih jezika.
U LnG Education centru možete učiti i ovaj jezik. Čekamo vas!

BOL ŞANS!