Kurs slovenačkog jezika

Ljubljana. Slovenački jezik. Kurs slovenačkog jezika

Ljubljana. Kurs slovenačkog jezika. Škola stranih jezika Beograd. Mi na Instagramu.

Poslednjih godina imamo sve više polaznika koji uče slovenački jezik, individualno, preko Skype-a ili u manjim grupama. Brojni lekari, specijalizanti, studenti osnovnih i postdiplomskih studija, sportisti, stipendisti, zanatlije su prošli kroz našu školu i naučili slovenački jezik.
Slovenački jezik
(slovenski jezik, slovenščina) je maternji jezik oko dva miliona Slovenaca u Republici Sloveniji, gde je službeni jezik. Slovenački jezik govore i pripadnici slovenačke manjine u Austriji, Italiji, Hrvatskoj i Mađarskoj. Broj slovenačkih emigranata u Americi, Zapadnoj Evropi i Australiji se procenjuje na oko 400.000. S obzirom na broj govornika ima veliki broj dijalekata (oko 40).

Slovenački jezik
je južnoslovenski jezik i jedan je od zvaničnih jezika Evropske unije.

KURS SLOVENAČKOG JEZIKA U LNG EDUCATION ŠKOLI STRANIH JEZIKA

Kurs slovenačkog jezika u LnG Education školi Vam omogućava da savladate književni slovenački jezik, standard koji svi maternji govornici razumeju.
Maternjim govornicima drugih slovenskih jezika će učenje slovenačkog biti olakšano. Razlog su već poznati  padežni sistem i sličnosti u vokabularu, dok je dvojina ta koju tipično govornici svih jezika teže usvajaju.

U LnG Education školi stranih jezika koristimo interaktivnu metodu, prilagođenu i mlađim i starijim polaznicima. Metoda podrazumeva upotrebu jezika već od prvog časa, sa naglaskom na usmenu komunikaciju, kako ne bi došli u situaciju pasivnog znanja jezika.

Kurs slovenačkog jezika se održava u manjim grupama, do pet polaznika, radi sticanja brže i lakše samostalnosti u komunikaciji. Pored pisanog, podrazumeva se i audio i video materijal. Nastavu drže stručni profesori slovenačkog jezika i bilingvalne kolege. Osim u grupama 3-5 polaznika, kurs slovenačkog jezika organizujemo i u mini grupama od dva polaznika (poluindividualna nastava). Nudimo Vam i individualne časove slovenačkog jezika, u učionici ili preko Skype-a..

U okviru nastave slovenačkog jezika, imamo tri nivoa:

KURS SLOVENAČKOG JEZIKA A1 i A2

Ovaj kurs namenjen je potpunim početnicima i podrazumeva sticanje osnovnih znanja potrebnih za svakodnevnu komunikaciju. Teme su vezane za osnovne dnevne aktivnosti, hranu, odeću, snalaženje u prostoru i slično. Nakon završetka kursa, polaznici razumeju uobičajene reči i mogu da predstave sebe, svoju porodicu, posao na jednostavan način. Razumeju izvorne govornike ukoliko pričaju sporije i imaju razgovetan izgovor. Stvorena je osnova za dalje usavršavanje slovenačkog jezika.

KURS SLOVENAČKOG JEZIKA A1 / KURS SLOVENAČKOG JEZIKA A2

KursCenaCena sa popustomStudenti / članovi iste porodice
Standardni kurs27 000 RSD24 000 RSD (8000 RSD x 3)21 000 RSD
Mini grupa30 000 RSD 27 000 RSD (8000 RSD x 3)-----
Individualni časovi2000-3000 RSD 12 500 RSD - blok od min 5 časova-----
  • Tempo rada: 2 puta nedeljno po 90 minuta
  • Vreme održavanja kursa: poslepodnevni / večernji termini radnim danima ili vikend kurs slovenačkog jezika
  • Fond časova: 40 časova (20 časova x 90 minuta)
  • Trajanje kursa: 10 nedelja
  • Veličina grupe: tri do pet polaznika ili mini grupa od dva polaznika

KURS SLOVENAČKOG JEZIKA B1 / KURS SLOVENAČKOG JEZIKA B2

Nakon završenog srednjeg nivoa, polaznici razumeju kompleksnije tekstove preuzete iz npr. dnevnih novina i mogu da se nepripremljeni upuste u razgovor o svakodnevnim temama. Razgovor sa izvornim govornicima uglavnom teče neometano i bez većih poteškoća. Na ovom nivou, akcenat je na proširivanju rečnika, tako da polaznici uče kako da pišu složenije tekstove na niz različitih tema i kako da jezički izraze prednosti i mane rešenja problemskih situacija. Smatra se da su nakon završenog B2 nivoa polaznici samostalni u upotrebi jezika. B2 nivo znanja slovenačkog jezika tražiće Vam ako se odlučite za osnovne ili postdiplomske studije na slovenačkom jeziku kao i za sva ostala stručna usavršavanja.

  • Tempo rada: 2 puta nedeljno po 90 minuta
  • Vreme održavanja kursa: poslepodnevni / večernji termini radnim danima ili vikend kurs slovenačkog jezika
  • Fond časova: 48 časova (24 časa x 90 minuta)
  • Trajanje kursa: 12 nedelja
  • Veličina grupe: 3-5 polaznika ili mini grupa od dva polaznika

Upis na kurs slovenačkog jezika je u toku! Prijaviti se možete klikom na donje dugme

slovenački jezik
Zanima vas kako se živi u Sloveniji? Tražite posao u Sloveniji ili želite na studije u Sloveniju? Pročitajte o tome više ovde.
Slovenija. Bled. Kurs slovenačkog jezika.

Slovenija. Bled. Kurs slovenačkog jezika.

Slovenački za lekare i medicinare i zaposlenje u Sloveniji.

Aktuelno: Zapošljavanje lekara u Republici Sloveniji
Dana 19.12.2010 u Službenom glasniku Republike Slovenije 107/10, objavljen je Zakon o priznavanju profesionalne kvalifikacije lekara, lekara specialista, doktora dentalne medicine i doktora detalne medicine specialista, koji određuje olakšice u priznavanju spomenutih kvalifikacija. Zakon važi za strance iz zemalja van Evropske unije, a ne važi za strance koji su kvalifikacije pridobili pre 25. juna 1991. godine u jednoj od republika bivše SFRJ.
Uz podnesak na obrascu, kandidat mora da predloži:
1. dokaz o završenom studiju na medicinskom fakultetu u inostranstvu,
2. dokaz o sadržaju i toku studijskog programa u inostranstvu,
3. ponudu za posao u Republici Sloveniji,
4. druge dokaze o obrazovanju i iskaze o stručnoj osposobljenosti te medicinskih iskustava,
5. dokaz o dobrom imenu,
6. dokaz o obavljenoj specializaciji u inostranstvu
7. program u inostranstvu obavljene specijalizacije
8. biografija sa opisom radnih iskustava, pogotovo u zadnjim sedam godina.
Sva dokumentacija treba da bude prevedena na slovenački jezik.
Uz svu ovu dokumentaciju treba i predložiti dokaze o znanju slovenačkog jezika. Dokaz o znanju jezika može izdati zavod za obrazovanje.