Kurs norveškog jezika

Norveška zastava. Norveški jezik. Kurs norveškog jezika. Individualni časovi norveškog jezika.

Norveška zastava.

Norveški jezik je severnogermanski jezik i govori ga oko 4,5 miliona ljudi. Čuli ste priče o visokom životnom standardu i dobrim radnim uslovima u Norveškoj? Ili ste razmišljali o nastavku obrazovanja na prestižnom Univerzitetu u Oslu? Ili želite da se preselite u zemlju fjordova? Jedan od prvih koraka ka ostvarenju tog cilja je znanje norveškog jezika. Sporazumećete se na engleskom jeziku, naravno. Svi Norvežani ga tečno pričaju, ali, za bilo kakav posao, osim čišćenja, traži se norveški jezik. Učenje norveškog jezika je posebno važno farmaceutima, lekarima, bolničarima, medicinskim sestrama i inženjerima. U zavisnosti od posla za koji se aplicira, neophodno je priložiti dokaz o poznavanju jezika.

Norveški jezik. Kurs norveškog jezika u LnG Education centru

Ono što LnG Education centar nudi u okviru nastave norveškog jezika su:

Standardni kursevi norveškog jezika od početnog nivoa norveškog jezika (A1) do višeg srednjeg nivoa (B2), i to kroz:

Standardni kurs norveškog jezika u grupi 3-5 polaznika

Ide u tempu dva puta nedeljno po 90 minuta. Traje 10 nedelja (fond časova: 21 x 90 minuta). U toku kursa razvijamo sve četri jezičke veštine, govor, slušanje, pisanje i čitanje. Cilj nam je da aktivno koristite norveški jezik i akcenat nastave je na konverzaciji. Zahvaljujući malim grupama (maksimum 5 polaznika) aktivno učestvujete u nastavi, a sam predavač ima dovoljno vremena da se posveti svakom pojedincu.
Nastava norveškog jezika je obogaćena dodatnim vežbama, didaktičkim i video materijalom. Kad završite kurs norveškog jezika, radite završni test i dobijate sertifikat na srpskom i norveškom jeziku. Nakon ovoga možete nastaviti učenje jezika i preći na sledeći nivo.

  • tempo rada: 2 puta nedeljno po 90 minuta
  • vreme održavanja kursa: poslepodnevni / večernji časovi radnim danima ili vikend kurs norveškog jezika
  • fond časova: 42 časa (21 x 90 minuta)
  • trajanje kursa: 10 nedelja
  • veličina grupe: 3-5 polaznika
  • početak kursa: septembar 2018.

Kurs norveškog jezika-mini grupa od dva polaznika

Za mini grupu se najčešće odlučuju članovi porodice ili bračni partneri. Nekad i kolege sa posla koji ne mogu ili ne žele da se prilagođavaju radu u grupi.
Nastava ide u tempu dva ili tri puta nedeljno po 90 minuta u dogovoru sa polaznicima.
Kurs u tempu dva puta nedeljno traje 10 nedelja (fond časova: 21 x 90 minuta).

Kurs norveškog jezika-individualni časovi norveškog jezika

Individualni časovi norveškog jezika su ono na šta se odlučuje veliki broj polaznika. Tempo rada i sam rad prilagođavaju se Vama i Vašoj brzini savladavanja gradiva. Ovde imate dve mogućnosti učenja norveškog jezika; jedna je naš standardni program učenja norveškog jezika, druga je uključivanje tema koja su vezane za Vaš posao, studije ili interesovanja. Dakle, tailor-made, odnosno kurs rađen po Vašoj meri. Prati se brzina kojom napredujete i u dogovoru sa Vama se unose dodatni sadržaji i aktivnosti kako biste što brže i prirodnije savladali norveški jezik.
Cena individualne nastave norveškog jezika zavisi od nivoa učenja jezika kao i od toga da li dolazite u školu ili profesori dolaze kod Vas kući / na posao.

Kurs norveškog jezika

KURSCENACENA SA POPUSTOMSTUDENTI / ČLANOVI ISTE PORODICE
Standardni kurs17 500 RSD15 300 RSD (5100 RSD x 3)14 700 RSD (4900 RSD x 3)
Mini grupa dva polaznika24 000 RSD18 900 RSD (6300 RSD x 3)---
Individualni časovi1700-2500 RSD8500 RSD blok od min 8 časova---

Za rad u Norveškoj, podnošenje zahteva za boravišnu ili radnu dozvolu, autorizaciju ili državljanstvo, neophodan je sertifikat o položenom ispitu norveškog jezika, Norskprøve ili Test i norsk – Høyere nivå (Bergenstesten).
Više informacija o pripremi za ovaj test možete naći na našem linku Polaganje Bergentesta.

Ako ste se već odlučili da odete u Norvešku i potrebna Vam je pomoć oko sakupljanja i slanja dokumentacije, možemo Vam pomoći.
Nudimo posebne usluge medicinskim radnicima i onima koji su u procesu traženja posla u Norveškoj.

Ako želite znati više o Norveškoj i o tome šta Vas čeka tamo pročitajte na našem blogu Norveška i norveški jezik

Ako želite do Norveške ambasade, možete ovim linkom.

Ako želite da naučite norveški jezik u LnG Education centru za strane jezike, pozovite školu ili se klikom na donje dugme prijavite na kurs norveškog jezika.

norveški jezik